Lavanda – floarea care ne mângâie sufletul

La început de vară, levănțică acoperă câmpurile și ne mângâie sufletul cu frumusețea și delicatețea ei. Privind-o, ne bucurăm cum îmbrățișează cerul și ne dorim să păstrăm aceste clipe fascinante pentru totdeauna. Suntem doi tineri din Aiud, județul Alba și am înființat această asociație pentru a veni în sprijinul cultivatorilor de lavandă. Totodată, ne dorim să aducem bucurie celor care iubesc spectacolul naturii, al florilor albastru-violet, oferit nouă tuturor în plină vară.

Am reușit să-i aducem alături de noi pe cultivatorii de lavanda pe suprafețe mici, chiar în grădinile de lângă casă. Împreună cu membrii asociației am confecționat o instalație de distilat cu abur, cu ajutorul căreia florile de lavandă sunt procesate și astfel obținem uleiul esențial și hidrolatul de lavandă. Uleiul de lavandă ne ajută să ne relaxăm și are proprietăți cicatrizante și antiseptice.

În luna septembrie, din a doua recoltă de lavandă obținem ceaiul – recunoscut pentru proprietățile lui sedative și diuretice.